Održana prva redovna sednica Upravnog odobra FK ,,Svrljig“

Danas je održana prva redovna sednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Svrljig na kojoj su članovi razmatrali rad i funkcionisanje kluba, situacije na prethodnom meču u Azbresnici, dosadašnje aktivnosti Kluba, stanje u ligi i finansijske situacije u Klubu.

Sednicu je otvorio predsednik Kluba Aleksandar Mentović, a o tačkama i dnevnom redu Upravni odbor obavestio je član Marko Miladinović. Na početku su svi upoznati sa novom Upravom i njihovim daljim zalaganjem.

Na današnjoj sednici izabran je još jedan član UO FK ,,Svrljig“ Ivana Stojanović, preduzetnica iz Svrljiga, tako da su sva mesta u Upravi popunjena i Klub može krenuti sa intenzivnim radom na boljitku i borbi za viši rang.

Uprava se osvrnula i na prethodni meč u Azbresnici gde je FK ,,Svrljig“ izgubio 4:1. Članovi UO FK ,,Svrljig“ Vukašin Petrović i Nenad Ilijić govorili su više o timskom radu, samoj utakmici i zalaganju na terenu. Predsednik Kluba Aleksandar Mentović zaključio je da su svrljiški fudbaleri morali da daju svoj maksimum, bez obzira na hendikep zbog odsustva više od sedam prvotimaca koji su bili sprečeni da igraju ovaj meč. Međutim, on je istakao da su na utakmici u Azbresnici nastupili najmlađi igrači iz Kluba i da su imali šansu da se pokažu.

O dosadašnjim aktivnostima Kluba govorio je dugogodišnji sekretar Slađan Stojadinović. On je izneo svoja zapažanja, konstatacije, pohvale i primedbe, rekavši da će nastaviti da pomaže Upravi i igračima, odnosno Klubu kako bi se što pre povratio stari sjaj našeg tima.

Upravni odbor je na prvoj sednici razmatrao stanje u ligi i raspravljao o problemu koji je zadesio naš Klub ispadanjem iz lige za vreme pandemije koronavirusa. Rečeno je da su napravljene nedopustive greške koje su nas koštale ispadanja, ali da to ne treba obeshrabriti ni Upravu ni igrače i da već sutra moramo da krenemo u nove pobede.

Takođe, razmatrano je i finansijsko stanje u Klubu, kao i finansijski bilans od 2018. do 2020. godine. Prikazani su planovi budžeta i njihovo izvršenje, pa je povodom toga jednoglasno odlučeno da se formira tročlana komisija koja ima rok od 90 dana, počevši od 12. aprila, da izvrši reviziju utroška sredstava i to predstavi Upravi, a Uprava kasnije Skupštini kluba.

Razmatrala se i određena satisfakcija igrača kada su u pitanju dobri rezultati, ali je zaključeno da je prerano razgovarati o tome znajući sa kakvim finansijskim stanjem se susrela nova Uprava u Klubu.

Rečeno je da je pre izbora aktuelne Uprave, u 2021. godini, utrošeno 200.000 dinara od budžetskih sredstava, te da će i ona biti obuhvaćena revizijom koja će biti izvršena u narednom periodu. FK ,,Svrljig“ je od Opštine za takmičenje dobio 800.000 dinara u prvoj fazi, a da se očekuje da do kraja godine bude raspisan još jedan sportski konkurs koji će pomoći da se teška kriza prevaziđe.

Pod tačkom Razno dogovoreno je da FK ,,Svrljig“ u saradnji sa Crvenim krstom Svrljig i Transfuzijom krvi Niš organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi gde će u toj akciji učestvovati igrači, uprava, navijači i ostali dobrotvori.

Član UO FK ,,Svrljig“ Marko Miladinović rekao je da je Uprava napravila izuzetnu saradnju sa Javnim komunalnim stambenim preduzećem ,,Svrljig“ Svrljig, tako da je danas uvaljan teren, dogovorena je nabavka prihrana za stadion koja će se koristiti za osveživanje terena, kao i popravka ventila na glavnom vodu koji nedostaje nekoliko godina. Takođe, Miladinović je poručio da se i predsednik Opštine Svrljig Miroslav Marković aktivno uključio da pomogne Klubu, znajući da je i sam profesor fizičkog vaspitanja i ljubitelj sporta.

Predsednik Marković je obavestio nadležne da što pre izvrše sanaciju krova na kojem fale kapci i gde redovno posle svake kiše prokišnjava u svlačionicama, rekao je Miladinović.

Miladinović je istakao da je upoznao predsednika Opštine sa problemom nedostatka kanti za smeće, ali i sa lošim stanjem ograde, te da će se to razmatrati kako bi se rešilo do kraja kalendarske godine.

Nenad Ranđelović, član UO FK ,,Svrljig“, rekao je da podržava borbu protiv dalje degradacije Kluba, u takmičarskom, ali i ekonomskom smislu. On je poručio da i sam vidi da se ozbiljno radi na tome.

Ranđelović je rekao da je potrebno jačati Školu fudbala kroz omasovljavanje i da treba podstaći decu školskog uzrasta da se bave fudbalom kroz razne promocije, ali i ulaganjem u infrastrukturu, konkretno izgradnjem pomoćnih terena sa veštačkom travom i sl.

Bitno je ulaganje u znanje, a za to je potrebno naći kvalitetnog trenera koji će biti posvećen u radu sa decom, rekao je Ranđelović.

On je pod tačkom razno govorio i priključivanju ljudi koji žele iskreno da pomognu klubu, kako fizičkih, tako i pravnih lica.

Bilo je reči i o stavljanju u funkciji bunara koji se nalazi pored Upravne zgrade, a koji će znatno uštedeti troškove za vodu, a i rasteretiti vodovodnu mrežu u letnjim danima.

Predsednik Kluba Aleksandar Mentović upoznao je članove Uprave da je FK ,,Svrljig“ dobio svoj sajt i da je to donacija firme ,,Simple Look“ iz Svrljiga i kao takav predat je na korišćenje klubu. Takođe, obavestio je sve da su preduzete sve propisane mere zaštite od koronavirusa, da su nabavljene zaštitne maske za lice, dezinfekciona sredstva i jasno istaknuta uputstva i mere koje se moraju poštovati u dvorištu i prostorijama FK ,,Svrljig“.

Dogovoreno je da se na sajtu u odeljku Dokumentacija javno objavi utrošak svih sredstava iz plana za tekuću godinu, te da će to biti praksa Uprave FK ,,Svrljig“ u mandatu od 4 godine.

Vaš komentar